dilluns, 18 de maig del 2015

Els núvols: núvols i predicció del temps

NÚVOLS I PREDICCIÓ DEL TEMPS

El pronòstic meteorològic o la previsió meteorològica, predicció meteorològica, predicció del temps, predicció de l'oratge és l'aplicació de la ciència i la tecnologia per a predir l'estat de l'atmosfera terrestre en un temps futur en una localitat determinada.

Imatge on es mostra la predicció del temps a Catalunya.

De manera empírica la humanitat ha predit el temps a curt termini. En l'actualitat es fan servir models de predicció númèrica. La naturalesa de l'atmosfera és caòtica i es requereix una gran capacitat de càlcul per a resoldre les equacions que descriuen l'atmosfera, els errors implicats en la mesura de les condicions inicials i la comprenssió incompleta dels processos atmosfèrics fa que els pronòstics no siguin del tot acurats.



Pronòstic de les pressions de superfície a Amèrica del nord.
Els pronòstic són importants perquè serveixen per fer avisos que protegeixen les vides i les propietats. Els pronòstic basats en la temperatura i la precipitació són importants en agricultura i en el trànsit i el comerç de tot tipus. A nivell diari són útils per a escollir la roba que s'ha de dur. En els esports a l'aire liure poden decidir la diferència entre celebrar-se o no.
Mapa meteorològic a Europa, 10 de desembre de 1887.

Anàlisi de les dades:

Durant el procés d’assimilació de dades la informació obtinguda per les observacions es fa servir en conjunció amb els pronòstics més recents dels models numèrics. Durant el procés d’assimilació de dades la informació obtinguda per les observacions es fa servir en conjunció amb els pronòstics més recents dels models numèrics. Això produeix una representació en tres dimensions de les diferents variables meteorològiques, que s’anomena anàlisi meteorològica i estima l’estat de l’atmosfera en un instant determinat. 
Huracà Rita, les prediccions poden salvar vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada