dilluns, 11 de maig del 2015

Els núvols: núvols alts

Núvols alts 

Situats a més de 7 km d'alçada  

  • Cirrus (CI)compost de cristalls de gel i que es caracteritza per bandes primes i fines. A vegades aquests núvols "de flocs" són tan extenses que virtualment resulten indistingibles una de les altres, formant una fulla o vel anomenat cirrostratus. Algunes vegades la convecció a altes altituds produeixen una altra forma de cirrus, anomenades Cirrocumulus. Molts cirrus produeixen filaments com brins de cabell fets de cristalls de gel més pesants que precipiten.


Imatge d'un núvol Cirrus.

  • Cirrus uncinus, Aquests núvols estan generalment separats en el cel i són molt prims. Es presenten a alçades molt altes, amb temperatures de prop de -40 a -50 ºC. Generalment es veuen quan s'aproximen fronts càlids o ocloit. Estan a la troposfera, i significa que una precipitació atmosfèrica, normalment pluja, s'aproxima.




Imatge d'un núvol Cirrostratus.
  • Cirrostratus (Cs), solen presentar-se com una espècie de vels blanquinosos fibrosos, de vegades cobrint tot el cel i d'altres només en part. Són núvols molt alts: de 6 a 12 km d'alçada. Els Cirrostratus anuncien pluges que solen aparèixer al voltant de 12 hores després de la seva presencia.


Imatge de núvols Cirrus uncinus.
  • Cirrocúmulus (Cc), es formen a partir de cirrus o Cirrostratus quan aquestes són escalfades suaument des de baix. Aquest procés d'escalfament fa que l'aire s'elevi i es fiqui dins del núvol. Aquesta és la raó per la qual el Cirrocumulus es troba associat gairebé sempre amb cirrus i al cirrostratus. Si aquest no és el cas, el núvol és llavors un altocúmul.
Imatge d'un núvol Cirrocúmulus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada